Gratinerade kantareller med ugnsbakad lök

UGNSBAKAD LÖK:
Skär två skåror i toppen av löken, ganska långt ner fast inte hela vägen. Ringla över lite olivolja, salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 20 min på 200 grader. Eller tills löken blivit mjuk.
-
GRATINERADE KANTARELLER:
Kantareller
Ägg
Skinkskivor
Ströbröd
Olivolja
Salt
Peppar
Persilja
Parmesan
---------------
Blanda färska kantareller (om du har torkade, så blötlägg dem tills de blir mjuka), ägg, salt och peppar i en skål. Häll i ugnsfast form. Lägg på ett täcke med skinkskivor.
Till själva gratineringen blandar du ströbröd, olivolja, riven parmesan, persilja, salt och peppar i en skål. När du fått till en grynig, men inte alltför torr "smet" häller du över den på kantarellbädden. In i ugnen ca 10-15 min på ca 170 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0