MiniCupcakes

Såg på Sveriges Mästerkock för någon vecka sedan, då de skulle göra cupcakes. Sen dess har jag varit sugen på att baka fina cupcakes. Har typ aldrig gjort det förr, och idag hade jag heller ingen philadelphia hemma, så det fick bli smörkrämsfrosting. Grundrecept för amerikanska muffins och sedan endast margarin, florsocker och lite vaniljsocker till smörkrämen. Till toppingen använde jag riven mörk choklad, silverkulor och lite svarta vinbär som jag hade i frysen.

Gratinerad fransk löksoppa

Något av det godaste jag ätit är gratinerad fransk löksoppa. Det var på en trevlig restaurang i Paris. Vi hade varit ute hela dagen och mot kvällningen började det bli lite kallt. Då satt det fint med en kokhet löksoppa som brände sönder tungan och gommen. Så kan det gå om inte haspen är på. Men gott var det, och värmde gjorde det!
Receptet till den här löksoppan hittade jag HÄR. Men jag gjorde lite ändringar. Till exempel skar jag varje lök i fyra delar och "skalade" av varje del så att det blev lagom tjocka lökdelar. La i lite provensaliska kryddor också. Hade ingen baguette hemma så jag rostade vanligt rostbröd i stekpannan, men det gick bra ändå!

Sandwich

Älskar att ha tid på morgonen att göra något gott. Och det bästa med frukosten är att man alltid är så hungrig på morgonen. Och det är när man är som allra hungrigast maten smakar som bäst!
Den här sandwichen är supergod och enkel att göra. Rosta två skivor bröd, bre på lite majonäs, lägg på lite tomater, stekt ägg, en stekt skinkskiva och lite sallad. Sätt ihop brödskivorna och skär i diagonal, och vips har du fått två goda mackor. Sätt en tandpetare i varje macka så att brödskivorna inte glider ifrån varandra medan man äter den. Perfekt till en extra god frukost eller att ta med sig.

RSS 2.0