Vårig potatissoppa

Krämig och god soppa på potatis och gullök toppad med färska och torkade örter och parmesanflarn.
Till 2 personer.
--------------------
3-5 potatisar
2 gullökar
1 lagerblad
1 grönsaksbuljong
1 dl vatten
5 dl mjölk
salt
peppar
smör
-------------------
Till topping
Torkade provensaliska kryddor
Färsk citronmeliss
Parmesan
-----------------------
Skär potatis och lök i små bitar, men skär 2 av potatisarna i lite större bitar. Fräs i smöret utan att ge färg. Tillsätt vatten, buljongtärning och mjölk och låt koka i 10 min. Ta bort de större potatisbitarna och mixa sedan soppan tills den blir krämig. Blir den för tjock så tillsätt bara lite mer mjölk. Lägg i lagerbladet, salta och peppra efter smal och koka upp en liten stund tills soppan blir rundad och fin. Häll upp i sopptallrik och lägg på parmesanflarnen (skär flarn av parmesanosten med en kniv). Strö till sist över örterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0