Italienska köttbullar

Nu kanske det känns lite avlägset att prata om julafton, men i vår familj är det enda gången vi gör egna köttbullar. Annars får det alltid duga med scan. Hur som helst, på julaftonsförmiddagen, brukar jag vara den som står och rullar dem. Vi brukar dels göra vanliga hederliga, svenska, men vi brukar också passa på att göra italienska, som enligt mig är så sjukt mycket godare och mer uppiggande i smaken.
Ta bara grundreceptet för köttbullar, dvs svällt ströbröd (vanligt ströbröd som man sväller i vatten i några minuter), hackad lök, ägg (ev. bara äggvitan eftersom den binder) och självklart köttfärs. Sedan tillsätter du bara, efter smak, parmesan, vitlök och persilja. Salta och peppra, men var försiktig med saltet eftersom parmesanen redan är väldigt salt!
Ett tips när man rullar köttbullar är att man har en vattenskål till hands där man doppar händerna. Då blir rullningen mycket lättare. Och märker man att färsen inte binder vid stekningen så ha i ett extra ägg. Det brukar hjälpa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0